Dubnové ceny jsou tu. Nejvýhodnější ceny v roce.

Doprava po celé ČR zdarma

Zákaznická linka

604 22 88 55

PO-ČT 7:30 - 16:00, PÁ 7:30 - 15:00

Zadejte PSČ a získáte lepší ceny pro váš region

Pelety na uzení představují revoluční způsob, jak přidat do vašich pokrmů tu nejlepší kouřovou chuť. Přečtěte si víc o této gurmánské specialitě.

Pelety na uzení představují revoluční způsob, jak přidat do vašich pokrmů to nejlepší kouřové aroma. Jejich rovnoměrné hoření a široká škála příchutí z nich činí výjimečný doplněk pro každého milovníka grilování a uzení. Se správným výběrem dřeva a technikou můžete dosáhnout skutečně gurmánských výsledků.

Znáte pelety na uzení?

Pelety na uzení jsou malé válečky tvořené drobnými fragmenty čisté dřevní hmoty, které stlačil lis. Jejich délka obvykle není větší než 40 mm a mají průměr 6 až 8 mm. Vzhledem své kompaktnosti a standardizovanému tvaru hoří tyto pelety rovnoměrně a poskytují konzistentní teplotu, což je ideální pro proces uzení a využívají se i na grilování.

Zdroj: Freepik

Z jakých stromů pochází dřevěné pelety na grilování?

Pelety na uzení jsou často vyráběny z tvrdého dřeva, jako je speciální směs bílý ořech, třešeň, jablko nebo buk. Grilovanému pokrmu dodávají charakteristické aroma. Zaručují nulový obsah kůry, což minimalizuje výskyt nežádoucích chemických látek a nepříjemné pachuti. Proto není potřebné odstraňovat borku, tak jako u běžných špalků. Kromě dřevěných udících pelet jsou k dostání i čistě bylinkové lisované válečky, které společně vytváří jedinečné kombinace voňavých pokrmů.

Kouzlo chuti různých druhů pelet na grilování a uzení

Bílý ořech Hickory poskytuje silné, bohaté aroma ideální pro vepřové nebo hovězí maso, ale i kuřecí, hodí se i pro grilování zeleniny či pizzy. Třešeň má střední až silný ovocný tón, skvělý pro drůbež, ryby, mořské plody či jehněčí. Jablko nabízí jemnější ovocnou chuť, ideální pro kuřecí, krůtí a vepřové maso. Buk je vysoce univerzální, díky neutrální kouřové příchuti se hodí ke všem pokrmům.

Jak používat pelety na uzení?

  1. Na základě požadované chuti a druhu pokrmu vyberte odpovídající druh dřevních válečků.
  2. Na zapálený základ z odkorněných třísek přidejte pelety. U moderních grilů naplňte zásobník či box, zapněte jej a nastavte teplotu. Pelety na uzení a grilování začnou hořet a vytvářet kouř, který propustí své aroma do pokrmů.
  3. Udržujte konstantní teplotu a přidejte další peletky podle potřeby, dokud jídlo nebude dokonale připravené podle vašich představ.

Kde se pelety na uzení a grilování používají?

Pelety na uzení se nejčastěji používají v domácnostech v zahradních udírnách a grilech. Také se stále více objevují v restauracích, kde kuchaři chtějí dosáhnout autentické kouřové chuti. Obejdou se bez nutnosti pracné přípravy dřeva nebo nákupu drahých odkorněných polen. Kromě toho se používají i v komerčních výrobnách uzenin, které jsou běžně v prodeji v obchodech.

Hana Vytopilová
Hana získávala vztah k přírodě od dětských let, kdy se začala zajímat o kameny. Od 7 let až do dneška tvoří sbírku minerálů. Její zájem o vše živé i neživé se prohloubil v 15 letech, kdy začala při svých toulkách v terénu profesionálně fotit krajinu a s focením dostihového sportu procestovala celou Evropu. To vše bylo zpečetěno vystudováním magisterského oboru Environmentální geologie na UP v Olomouci. Dokáže kvalifikovaně odpovědět na otázky z oblasti minerálů a hornin, fosilních paliv i alternativních zdrojů, společně s jejich vlivem na životní prostředí.
Zájmy:
geologie
ekologie
fotografie
dostihy

Přihlášení zákazníka


Registrovat se Zapomenuté heslo
Zavřít Přihlásit
Probíhá načítání polohy ...
Aplikuje se kupón ...